Sült csirkecomb görög salátával

Sült csirkecomb görög salátával – Háztartás Ma -> Sült csirkecombbal készült görög saláta – Háztartás Ma

Sült csirkecomb görög salátával: kiváló étel a nyári meleg napokon. Akár fogyókúrás ételnek is beillene, ha nem lenne benne feta sajt (amit azonban bátran elhagyhatsz, anélkül is finom lesz).

Sült csirkecomb görög salátával

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

A húshoz:

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 2 evőkanál sertés- vagy baromfizsír

A salátához:

  • 1 db kígyó uborka
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 db kisebb lila hagyma
  • 15 – 20 szem fekete olíva bogyó
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj

Fűszerek:

  • só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű

Megjegyzés:

A képeken 2 adag elkészítését látod.

Bevásárlólista

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 2 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
  • 1 db kígyó uborka
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg feta sajt (csomagolástól függően
  • 1 db kisebb lila hagyma
  • 15 – 20 szem fekete olíva bogyó (egy zacskónyi)

Emlékeztető:

só, frissen őrölt bors, majoránna, kakukkfű, olívaolaj

Előkészítés

  • A csirkecombokat letisztítod. (Ha túl nagyok, ketté is vághatod.)
  • Mindkét oldalukat megsózod.
  • A nem bőrös oldalt frissen őrölt borssal, majoránnával, kevés kakukkfűvel fűszerezed.

    Csirkecombok sózva, fűszerezve

Megjegyzések:

  • A csirke tisztítását és fűszerezését (a sózás kivételével) előző nap is elvégezheted.
  • A görög salátát a csirke párolása alatt elkészítheted.

Sült csirkecomb görög salátával – elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban felforrósítod a zsírt.
  2. Beleteszed a csirkecombokat a bőrrel lefelé és addig sütöd (időnként megmozgatod, hogy ne ragadjon le az edény aljára), amíg a bőr pirulni kezd.

    Csirkecombok elősütése 1

  3. Amikor már kissé megpirultak, megfordítod és a másik oldalt is elősütöd.

    Csirkecombok elősütése 2

  4. Kevés vizet (ha van csirke alapléd, akkor azt) alátöltesz és fedő alatt puhára párolod. Ha szükséges, az alatta levő lét pótolod.

    Csirkecombok párolása

  5. Amikor a csirkecombok megpuhultak, párologtasd el az alatta levő zsíros léből a vizet.
  6. Süsd át a zsírban a húsok mindkét oldalát és készen is vagy.

    Csirkecombok zsírjára sütése 1

    Csirkecombok zsírjára sütése 2

Amíg a csirke párolódik, állítsd össze a görög salátát:

  1. A hozzávalókat a képen látható formára darabolod.

    Görög saláta készítése 1

  2. Egy tálban összerakod. Mielőtt ráteszed a feta sajtot, kissé megsózod (vigyázz, a feta erősen sós).

    Görög saláta készítése 2

  3. Tálalás előtt megöntözöd olívaolajjal.

A görög saláta receptjét az oldalamon részletesen is megtalálod.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 5 perc
  • Elősütés: 10 perc
  • Párolás: 35 perc
  • Zsírjára sütés: 10 perc

Összesen: 50 perc

Sült csirkecomb görög salátával – tálalás

A húsdarabokat tányérokra rakod. Mellé rendezed a görög salátát a kívánt mennyiségben.

Sült csirkecomb görög salátával tálalva 1

Sült csirkecomb görög salátával tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük